dimecres, 22 d’agost del 2007

Dakar, Joal-Fadiout


Pagam la nit d'hotel a l'hotel Sant Louis Sun de Dakar (29.500 cfa) i el berenar (4.600 cfa). Agafam un taxi (1.000 cfa) per anar a l'estació i d'allà un set-place a Mbour (3.800 cfa). Sense tenir temps per estirar les cames agafam un altra set-place cap a Joal-Fadiout (1.000 cfa) i un taxi (1.000 cfa) que ens porti a l'hotel que volíem estar però que no hi vam trobar habitacions buides.

De totes maneres ens hi quedam a dinar (9.000 cfa), a Lethiouraye contemplant el riu. Allà coneixem dos cooperants catalans que venen de veure projectes de cooperació.

Després anam a la Illa de les cloïses i visitam una altra illa on hi conviuen un cementiri catòlic i un de musulmà.

La sensació en entrar al cementiri és de pau i tranquil.litat. La veritat és que necessitàvem uns moments de calma després de tan trají i dels suposats guies que ens "atacaven" cada dos per tres oferint-se per acompanyar-nos.

Deshidratats en seiem a l'únic bar de l'illa de les cloïses a beure dues cokes (600 cfa) i després tornam a sopar al mateix lloc d'abans (10.000 cfa). Durant el sopar coneixem el guia d'unes italianes. Ens aconsella que anem a Diakhanor (Palmarin). Fa una trucada i ens reserva una caseta a un campament d'allà d'uns coneguts seus.

Vam dormir a l'hotel 114 referrer, no massa a gust. Va ser la primera nit que no ens vam dutxar. A l'hotel ens vam topar amb una persona que posteriorment retrobaríem a Kafontine i ens contaria la seva història.