dissabte, 25 d’agost del 2007

Mbour - Ziguinchor

Vist l'èxit d'ahir amb el sopar per la zona de l'hotel, ja no intentam berenar. Pagam l'Hotel Petit Eden (18.200 cfa), que tenia un jardí espectacular, de fet la madona s'havia passat tot el capvespre arreglant-lo, i agafam un set-place fins a Kaolack (4.500 cfa). Arribam a l'estació del nord i hem d'agafar un taxi (750 cfa) per anar cap a l'estació del sud. D'allà agafam un altra set-place de Kaolack a Ziguinchor (14.000 cfa). En aquest punt és quan començ a agafar mania al set-place, no perquè fossin cotxes bastant destartalats ni perquè anàs estreta, sino perquè sempre em tocava seure al darrea del tot, on havia de tenir les cames molt arrufades i no tenia ni dos centímetres de maniobre. Però el més alucinant era que hi havia mares que s'hi ficaven amb els fills a sobre. I hi havia vegades que a les tres places de darrera hi arribaven anar 5 persones!

A la frontera ens fan pagar 2.000 cfa pel cuny, i 400 cfa pel ferry i 2.000 cfa més per l'altre cuny.
A la frontera vam haver de baixar del set-place per pujar al ferry. Vam caminar un tros a peu. I vam agafar un ferry abans que el set-place. Això va significar que a l'altra banda de la frontera vam haver d'esperar el set-place una bona estona. Estàvem en un camí ple de gent amb "xiringuitos" ambulants, sense cap piadosa ombra, en ple baté de sol. Va ser uns dels moments del viatge que més calor vaig passar. Va estar a l'altura del dia que vam esperar tres hores a l'estació abans de partir cap a Sant Louis.

Després d'un llarg viatge vam arribar a Zinguinjor. Un taxi ens va dur a l'hotel Flamboyant (19.200 cfa), un oasi després del viatge incòmode. Vam dinar d'un sandwich i patates frites, el primer dinar que no era típic senegalès, (7.400 cfa).

Vam anar a fer una passejada per Ziguinjor. Estava nuvolat. Fins i tot va ploure un poc. Va ser un dels moments on vam poder contemplar una de les llums més maques del viatge. La segona seria una posta de sol a Karabane.

El dia va acabar bé sopant a La Kasse (11.000 cfa) mentre escoltàvem música tradicional en directe. Mentre sopàvem van entrar uns espanyols que després tornaríem a coincidir a Karabane.