divendres, 17 d’agost del 2007

Descobrint Dakar

(Els preus són les despeses de dues persones)

El primer dia feim gairebé fil per randa el que aconsella la lonely planet.

Berenar a l'Institur Francès (7.000 cfa). Una espècia de chill out rodejat de mosquiteres i amb ventiladors al sostre. Ambient ple de colors. Hi ha turistes, com noltros, i locals intel.lectuals.

Visita al Museu d'Art Africà (4.400 cfa). Enmig d'un jardí exuberant hi ha un edifici blanc amb aquest museu que ocupa dues plantes. Veim des de màscares, a indígenes ancestrals dansant fins a cases de palla.

Passejam pels carrers de Dakar. Tothom ens intenta vendra coses, des d'un telefon fins a palets per fer les orelles netes. Cotxes i motes més aviat velles prenen els carrers.

La Plaça de la Independència és lloc gairebé obligat. El centre de la ciutat. Ple d'homes que ens encalcen intentant o bé robar-nos o bé fer-nos de guia. No ho sabem bé. És dels moments on vigilam més. Però la resta del viatge ens hem trobat molt bona gent.

Refrescs al Cafè Imperial a la Plaça de la Independència (2.000 cfa). Cafè elegant, amb gent local i turistes de pasta. Camareres guapes, i ambient relaxat. El segon oasi del dia, el primer ha estat l'Institut Francès.

Dinar a Le Sarrant (15.000 cfa) . Menú. Bon menjar per seguir bé el dia. Sembla que hi hagi gent de negocis.

Visitam l'illa de Goree. Ferry (10.000 cfa). Taxa turística (1.000 cfa). Està ple de grups de turistes. Un dels grups són mariners negres, parlen anglès. No som capaços d'identificar de quin país són. Els mariners es fan fotos amb turistes blancs sense conèixer-los. Sembla que els hi fa gràcia.

Els edificis són colonials. Els carrers principals nets. Hi ha alguna vista a la mar serena. A un costat de l'illa hi ha una embarcació de la guàrdia civil espanyola. Visitam la casa dels esclaus. Arribam a una fortificació on hi ha un museu d'història i una festa amb joves tocant tambors i nins i nines ballant.

Refrescs (1.000 cfa). Fa calor. Humitat. Necessitam beure alguna cosa.

Tornam a la península de Cap Verd, i després anam a sopar a Chez Loutcha (11.600 cfa), un patí interior, amb molts de ventiladors oberts. Menjaré el meu primer plat de gambes del viatge.

1 comentari:

josep munyoz ha dit...

hola
amb dic josep , soc molt aficionat a viatjar. m'ha encantat
el teu blog, també aquest any he viatjat el Senegal pet el que m'he identificat.
no tinc explicacions del meu viatge pero si fotos en el meu blog, si t'interesa soc a http://josepmunyoz.blogspot.com/
gracies i feliçitats