dilluns, 20 d’agost del 2007

Sant Louis - Poble nòmada de Les Peuls


Tornam anar amb el guia Djiby d'excursió (40.000 cfa) . Aquesta vegada a un poble nòmada de Les Peuls. És gent que busca terres perquè els seus animals puguin pasturar, i quan s'acaben la pastura parteixen a la recerca d'altres terres. El guia, cada any ha de buscar gent nova perquè vulguin acollir els turistes unes hores al seu poblat. Aquesta vegada anam sols.

Abans de partir ens aturam a comprar regals pel cap del poblat. Els regals són aliments bàsics.

Només el paisatge del camí ja val la pena. Descobrirem els manglars i que és habitual trobar-se vaques al mig del camí, i és clar, elles tenen preferència.


























De tornada hem arribat fins a la frontera amb Mauritània. Hem baixat del cotxe i hem trepitjat el pont.







En acabar l'excursió anam a dinar a La Linguere (2.500 cfa), l'únic lloc on hem trobat que ens en doni, ja que ja no eren hores de dinar. I després hem anat a fer dues cokes a le Delices de Fleuves (1.200 cfa).

Hem voltat pels carrers de Sant Louis. Hem arribat a la platja, on hi ha pescadors, i a prop del pont més característic d'aquesta illa, que va ser dissenyat pel mateix autor de la Torre Eiffel de París.

Més tard hem anat a una terrassa d'un hotel on en vist pondre's el sol amb una vista panoràmica de Sant Louis i hem begut un cocktail (2.500 cfa). Finalment hem sopat a La Pirogue Saint Louisienne (6.000 cfa).

Pagam tres nits d'hotel a La Louisaine (67.600 cfa)